Informatie

Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie is voor mij als fotograaf erg bijzonder. Een zwangerschap is een speciaal moment in je leven. Je maakt het misschien maar 1 keer mee, een klein wondertje op komst. Een mooie gelegenheid voor een fotoshoot.

Zwangerschapsfotografie

Bij zwangerschapsfotografie vindt een fotoshoot meestal plaats tussen de 32 en 36 weken. Dan is je buik vaak op haar mooist en heb je meestal nog energie genoeg voor een fotoshoot. Dit verschilt natuurlijk per vrouw, maar ook per zwangerschap en de omvang van je buik. Vaak groeit een buik bij een eerste zwangerschap iets minder snel als bij een daarop volgende zwangerschap. Bij het boeken van een shoot bespreken we wat voor jou persoonlijk de beste termijn is om de zwangerschapsshoot in te plannen.

Bij zwangerschapsfotografie is het altijd belangrijk dat je kleding draagt waarin je je prettig voelt. En waar je buik mooi in uit komt, want die staat natuurlijk centraal bij deze fotoshoot. Het is aan te raden om de kleding qua kleuren op elkaar af te stemmen, als ook de partner en eventuele kinderen mee op de foto gaan. Kies liever niet voor drukke prints. Voor kledingadvies kan ik je hier naar doorverwijzen. Zoals je ziet hou ik zelf erg van rustige en natuurlijke kleuren.

Als je foto’s wil van je blote buik, is het raadzaam om de dag van de fotoshoot geen knellende kleding aan te trekken. Ook verzorgde handen en nagels zijn erg belangrijk, omdat je handen (en die van een eventuele partner/kinderen) veel op de foto te zien zullen zijn.

Advies

Mijn advies bij zwangerschapsfotografie is om op de dag van de fotoshoot verder geen andere, intensieve activiteiten te plannen. Het lijkt misschien niet zo vermoeiend, maar soms kan het zijn dat je na de shoot toch best moe bent.

De fotoshoot zal plaatsvinden bij jou thuis of op locatie. Samen kunnen we kijken naar wat de meest geschikte locatie is voor jou. Bij slecht weer zullen we de afspraak moeten verzetten. Kies je voor de optie om de fotoshoot thuis te doen, is het fijn als het opgeruimd is in huis. Vooral de woonkamer, de slaapkamer en babykamer. Samen kunnen we een rondje door het huis doen om te kijken waar we het beste licht hebben. Ik heb namelijk wel voldoende daglicht nodig om mooie foto’s te kunnen maken.


Nog vragen? Bekijk de FAQ of stuur een bericht.

Weten wat een zwangerschapsshoot kost?