Informatie

Newborn lifestyle fotografie

Een bijzondere periode, jullie kleintje is geboren! En hoe mooi is het om dit kleine wonder vast te laten leggen. Een newborn zijn ze maar zo kort, en juist daarom vind ik newborn lifestyle fotografie zo leuk om te doen.

Newborn lifestyle fotografie

Jullie kleintje vastleggen op beeld, in een ongedwongen sfeer. Knuffelen en jullie kleintje heerlijk tegen jullie aan. Het maakt hierbij niet uit of jullie kindje wakker is of slaapt. Het is beide ontzettend mooi.

De foto’s worden voornamelijk gemaakt in de woonkamer, op de bank. Op de babykamer of op de ouderslaapkamer op bed. Belangrijk is wel voldoende daglicht. Ik hou van lichte foto’s. Het kan dus voor komen, dat we de fotoshoot moeten verzetten als het een hele donkere dag is. Dit kan met name in de winter gebeuren.

Mochten er al broertjes en/of zusjes zijn, dan gaan die natuurlijk ook mee op de foto.

De fotoshoot

Het is fijn als jullie huis opgeruimd is en er een lichte kleur (rustig) dekbedovertrek op bed ligt van de ouderslaapkamer. Ook lichte kleding is mooi. Zorg dat jullie kleding qua kleuren op elkaar zijn afgestemd. Dit zorgt voor een rustig geheel. En lekker blote voetjes bij jullie kleintje. (klik hier voor inspiratie)

De reportage vindt plaats als jullie daar aan toe zijn. Dat kan al 2 weken na de geboorte zijn, maar ook 2 maanden na de geboorte. Ik probeer deze shoots wel binnen 2 a 3 maanden na de geboorte in te plannen. Jullie kindje is tenslotte maar zo kort, zo klein.


Nieuwsgierig hoe een newborn lifestyle shoot eruitziet?