Informatie

Geboortefotografie

Persoonlijk vind ik geboortefotografie de meest intieme, maar zeker ook de meest waardevolle fotoshoot die je kunt boeken. Het vastleggen van de geboorte van jullie kindje, de emoties die daarbij komen kijken en jullie liefdevolle blikken kijkend naar jullie kleintje, zo bijzonder!

Geboortefotografie

Geboortefotografie is in Nederland steeds meer in opkomst. Als vrouw zijnde gaat er veel langs je heen tijdens de geboorte. En als partner zijnde is het fijn als je er volledig kan zijn voor de aanstaande moeder. Juist daarom is het zo waardevol als er een fotograaf bij is die alles vastlegt voor jullie op beeld, maar ook via een persoonlijk blog over wat wanneer gebeurde. Dit ervaren de meeste ouders als zeer waardevol. Soms dienen de foto’s ook als een stukje verwerking.

Wanneer jullie interesse hebben in een geboortereportage, is een kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend. Deze vindt plaats bij mij thuis, in Etten-Leur. Aangezien geboortefotografie zo’n intieme gebeurtenis is, vind ik het erg belangrijk dat er een klik is.

Door privé omstandigheden is het voor mij momenteel alleen mogelijk een geboortereportage in te plannen als het gaat om een geplande keizersnede of een inleiding. Ook al weet je dit heel last minute, informeer gerust even naar mijn beschikbaarheid.

Geboorte

Of je kindje nu thuis of in het ziekenhuis wordt geboren maakt voor mij niet uit. Mocht je thuis bevallen is het wel belangrijk dat er genoeg licht is om te kunnen fotograferen, ondanks dat ik met lichtsterke apparatuur werk. Wanneer je van plan bent thuis te bevallen, maar dit toch een ziekenhuis bevalling wordt is dat geen enkel probleem. Dan ga ik gewoon mee naar het ziekenhuis. Ook als er tijdens de geboorte thuis besloten wordt dat je naar het ziekenhuis moet, ga ik mee.

Het kan zijn dat je een (geplande) keizersnede krijgt. Ik heb inmiddels in verschillende ziekenhuizen keizersneden mogen fotograferen, maar ben hierbij wel altijd afhankelijk van het medisch personeel in het ziekenhuis. Het is belangrijk dat jullie van tevoren aangeven bij de gynaecoloog dat jullie er graag een geboortefotograaf bij willen hebben. Als we toestemming krijgen, ga ik uiteraard mee de OK op.

Foto’s & werkgebied

Ik krijg regelmatig de vraag of de foto’s gebruikt worden op mijn website en social media. Ik vind het ontzettend mooi als ik het geboorteverhaal met een aantal foto’s mag delen op mijn blog en social media, want dat is de beste reclame die ik me kan wensen. Natuurlijk respecteer ik de keuze volledig als jullie de foto’s liever privé houden.

Mijn werkgebied is ongeveer 1 uur rijden vanaf Etten-Leur. Dus ik kom onder andere in Breda, Bergen op Zoom, Dordrecht, Rotterdam, Tilburg en dus ook in België. Twijfel je of je binnen mijn werkgebied woont, stuur dan gerust een mailtje.