Dit geboorteverhaal start op 17 juni 2022! Ik krijg een berichtje van Steffi, via Instagram. Zij hebben die dag te horen gekregen dat ook hun tweede kindje door middel van een keizersnede geboren zal worden. Via de website van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom zijn ze bij mij terecht gekomen. Super leuk! Ze hebben interesse om het ook deze keer vast te laten leggen.

Ik leg Steffi mijn situatie uit. Dat ik eigenlijk geen geboortes meer kan doen, omdat ik de nachten niet meer zomaar weg kan. Dat ik de dag van de keizersnede kan garanderen dat ik erbij ben, maar als het spontaan toch eerder komt, ik niet kan beloven dat me dit alsnog lukt.

Steffi weet al een datum, 24 augustus! Super, want die dag kan ik! 🙂 We plannen een kennismakingsgesprek in. Op zaterdag 23 juli komen Jeroen, Steffi en hun dochtertje Evy langs om kennis te maken. Super gezellig.
Steffi is vooral heel relaxed. Weet al zeker dat ze mij erbij wil hebben. En mocht dit onverhoopt niet lukken, omdat het eerder toch een spoedkeizersnede zou worden, dan is dat zo.

Op 15 augustus word ik gebeld door Steffi. Omdat ik op dat moment net even niet in de gelegenheid ben om op te nemen, krijg ik een app-je van Steffi.
Dat de keizersnede is verzet van 24 augustus naar 22 augustus. Ze hopen dat ik er de 22e ook bij kan zijn, maar als ik niet kan snappen ze dat ook.

Ik check gelijk mijn agenda en zie dat ik kan!! Ik bel Steffi gelijk terug. We zijn beide super blij dat ik ook de 22e gewoon de keizersnede kan fotograferen.
Steffi heeft al wel weken weeën, dus we hopen maar dat hun meisje toch rustig blijft zitten tot 22 augustus. Ik geef bij Steffi aan dat ze gelijk moeten bellen bij enige verandering. Maar dat is niet nodig. Hun meisje blijft lekker zitten.

Steffi en Jeroen mogen zich op maandag 22 augustus, om 7.30 uur melden in het Moeder- en kindcentrum in Bergen op Zoom. We spreken af, dat ik rond 8 uur kom. De keizersnede staat gepland om 9.30 uur, maar ik ben liever te vroeg dan dat ik op het allerlaatste nippertje binnen kom vallen.

Als ik om 7.30 uur in de auto stap, krijg ik een berichtje van Steffi dat ze kamer blauw 12 hebben. Om 7.50 uur pak ik mijn kaartje uit de parkeerautomaat en net voor 8 uur, stap ik de kamer binnen. Daar zie ik Steffi in bed liggen, aan de CTG, met haar lach van oor tot oor! Wat heerlijk als je zo relaxed bent voor je keizersnede!

Rond 8.45 uur mag Steffi haar mooie OK jasje aan doen en rond 9.15 uur mogen we al richting de OK vertrekken. Op de gang net voordat we de OK op gaan, hangen foto’s van Steffi en Jeroen die gemaakt zijn tijdens de geboorte van hun eerste dochter Evy. Ze hadden van tevoren aangegeven dat ze daar ook heel graag een foto van wilde hebben. Geen probleem, dan doen we dat 🙂

In de sluis, voordat je daadwerkelijk de OK opgaat, krijgt Steffi alvast een mutsje op. Jeroen en ik mogen ook alvast een OK-overal aantrekken. Charmant weer hoor, haha!

Steffi wordt al snel meegenomen om alvast de ruggenprik te zetten. Voor ons duurt het wachten wat langer. Om 10.15 uur mogen wij ook de OK op. Het moment is daar dat de dochter van Steffi en Jeroen geboren zal worden.

Ik vind het fris op de OK, maar Steffi en Jeroen hebben het allebei heel warm! Terwijl ze al begonnen zijn, komt bij Steffi de spanning er even uit. Het is ook allemaal niet niks. Jeroen mag nu gelukkig dicht naast haar zitten.

Om 10.25 uur wordt dan hun dochter Noï geboren! Ze laten haar gelijk aan Steffi en Jeroen zien. Wat is dit toch weer bijzonder. Heel even huilt Noï, maar daarna is ze vrij stil. Ze wordt op de OK gelijk onderzocht, waar Jeroen naast mag staan, en zo dat Steffi het ook kan zien. Omdat Noï het even moeilijk lijkt te hebben, geven ze haar wat zuurstof. Dit is omdat ze heel veel slijm binnen heeft gekregen. Dat komt er gelukkig snel uit en daarna laat ze zichzelf goed horen. Altijd fijn, dat huiltje, als een kindje net geboren is. Ook bij Steffi merk je de opluchting.

Noï wordt even schoon gemaakt, Jeroen mag de navelstreng doorknippen en daarna wordt ze gelijk in warme doeken gewikkeld om bij Steffi gelegd te worden. Wat een geluk zie ik hier.
Helaas voelt Steffi zich kort daarna niet lekker. Haar bloeddruk is erg laag en ze wordt kotsmisselijk. Ze halen Noï even weg bij Steffi. Die mag lekker even bij Jeroen liggen. Ze halen de (warmte)dekens weg bij Steffi, want ze heeft het bloedheet. Ze krijgt iets tegen de misselijkheid, maar echt zakken wil het niet. De druk die ze elke keer voelt aan haar buik, maakt dat de misselijkheid nog niet echt wil zakken.
Als ze klaar zijn, mag Noï weer terug naar Steffi. Ze voelt zich dan ietsje beter. We gaan terug de gang over, waar we weer langs de foto’s komen.

Lekker terug naar de kamer, waar Noï eerst even bij mag komen bij Steffi. Ook Steffi moet echt even bijkomen hoor. Steffi zegt dat ze niet meer kan nadenken 😉 Ze doet haar ogen even dicht. Ze blijft zich toch ook wel een beetje ellendig voelen. Haar bloeddruk is ook wel erg laag nog.

De verpleegkundige komt om Noï even te wegen en meten. Ze weegt 3120 gram en is 49 cm lang. Daarna krijgt Noï alleen een luier aan en mag ze terug naar Steffi.
Lekker huid op huid bij Steffi en Steffi krijgt ondertussen van alles om haar wat op te peppen. Een croissantje, dextro energie, een blikje ice tea green….
En gelukkig knapt ze daar wel iets van op.

Als Noï een tijdje heerlijk rustig bij Steffi heeft gelegen, komt de verpleegkundige om Noï aan te kleden. Het is tijd voor een flesje, zodat daarna grote zus Evy kan komen.
Terwijl Noï net de laatste slokjes uit haar fles drinkt, staat haar grote zus Evy ineens in de kamer!
Wat is dit toch altijd een fantastisch moment. Ze loopt gelijk naar Jeroen, want daar is haar zusje. Ze mag bij Jeroen op schoot zitten, dicht bij haar zusje.

Daarna mag Evy, samen met Noï, lekker bij mama liggen. Je merkt dat Evy haar mama echt gemist heeft. En wat is ze lief voor haar zusje. Ze begint gelijk een liedje voor haar te zingen. Wow, dan smelt je toch!!

Ook de trotse opa en oma bewonderen hun kleindochter even. Maar Steffi is moe en voelt zich nog steeds niet heel fit.
Nadat ik foto’s van Evy samen met haar zusje heb gemaakt, besluit ik om naar huis te gaan. Zo kan Steffi ook echt even bijkomen.

Eind van de middag, als ik alvast een paar foto’s doorstuur, stuurt Steffi dat ze zich gelukkig iets beter voelt, nadat ze even geslapen heeft. Wat fijn, het echte genieten kan nu beginnen <3

Lieve Steffi en Jeroen, bedankt dat jullie het vertrouwen in mij hadden om dit voor jullie te mogen vastleggen. Nogmaals gefeliciteerd en heel veel geluk met jullie meisjes.

Wil je meer informatie over geboortefotografie? Klik dan hier!

geboorte 1
geboorte 2
geboorte 3
geboorte 4
geboorte 5
geboorte 6
geboorte 7
geboorte 8
geboorte 9
geboorte 10
geboorte 11
geboorte 12
geboorte 14
geboorte 15
geboorte 16
geboorte 17
geboorte 18
geboorte 19
geboorte 20
geboorte 21
geboorte 22
geboorte 23
geboorte 24
geboorte 25