Een zwangerschap is meer dan bijzonder. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend. Na het misgaan van 2 zwangerschappen was ik me daarvan heel erg bewust.
Toen ik voor de 3e keer zwanger was van een kindje dat waarschijnlijk wel geboren zou worden wist ik het zeker, deze geboorte wilde ik vast laten leggen door een geboortefotograaf! Ik had ooit al zoveel prachtige foto’s voorbij zien komen van geboortes, dat ik zeker wist dat ik er een geboortefotograaf bij wilde hebben.

In Nederland hoorde je er toen nog niet heel veel over en dus ging ik op zoek. Zo kwam ik terecht op de site van Ilse. Daar zag ik ze weer, al die mooie, pure, echte emoties die bij de geboorte van een kindje horen, prachtig en met klasse vast gelegd door Ilse. Dit wilde ik ook! Ik stuurde Ilse een e-mail en kreeg vrijwel meteen daarna al reactie.

De week daarop kwam Ilse op een doordeweekse avond langs voor een kennismakingsgesprek. Ze had wat fotoboeken van geboortes meegenomen zodat we ook op die manier nog een goed beeld konden krijgen van haar werk. Ze vroeg natuurlijk naar de zwangerschap en naar onze wensen mochten we ervoor kiezen om de geboorte van ons kindje door haar te laten fotograferen.

Het was zo’n fijn en eerlijk gesprek. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Ilse en had vooral het gevoel heel erg mezelf te kunnen zijn. Iets wat ik heel erg belangrijk vond omdat ze toch bij de geboorte van ons kindje zou zijn. Ilse stelt je op je gemak, is eerlijk en oprecht en ook lekker gewoon. En daarnaast ook gewoon nog eens heel erg gezellig! 😉 Voor ons dus de reden om haar als geboortefotograaf erbij te willen hebben.

Naarmate mijn zwangerschap vorderde hielden we contact. We hadden rond de 32 weken zwangerschap ook nog een zwangerschapsshoot gepland.
Ik zou een geplande keizersnede krijgen. Ik baalde hier erg van omdat het afweek van het plaatje wat ik in mijn hoofd had. Ilse had hier begrip voor maar beloofde me dat ook dit een prachtige ervaring zou gaan worden.

En dan de dag waar we zo lang naar uitgekeken hebben!

En ze had gelijk! Op 4 juli 2017 zou ons meisje ter wereld komen. Om 07.00 uur hadden we afgesproken voor het Moeder & Kind Centrum. Daar aangekomen ging het allemaal erg snel. Ik was sneller aan de beurt dan aanvankelijk de bedoeling was maar dat deerde allemaal niet. We kletsten wat en ondertussen maakte Ilse foto’s.

Ik weet dat het zo is omdat ik de foto’s inmiddels in een prachtig, door Ilse gemaakt, boek heb staan, maar op dat moment heb ik dat eigenlijk niet eens in de gaten gehad. We kletsten en hadden het gezellig maar Ilse hield zich ook op de achtergrond. Toch heb ik van al die momenten, die op dat moment zo gewoon leken, prachtige foto’s. Heel bewust heb ik al die momenten toen niet beleefd en heel veel weet ik ook niet meer van die dag maar juist ook deze foto’s maken voor mij het verhaal compleet.

een geboortefotograaf bij de geboorte 1

Al snel mochten we naar de OK. Ilse en mijn man gingen zich omkleden. Mijn man vond het spannend maar was door de aanwezigheid van Ilse niet alleen, iets wat hij heel prettig vond. Er was naast de zenuwen ook ruimte voor een grapje en een begripvolle blik.

Om 09.33 uur kwam onze dochter Vive ter wereld. Als ouders zit je dan in een roes. Een paar dagen later weet je eigenlijk al niet meer hoe je die dag beleefd hebt en wat er allemaal gebeurde, althans, zo heb ik dat ervaren. Ik was bezig met voeden, verschonen en alles wat bij een baby hoort maar het eerste huiltje, de eerste kleertjes aantrekken, de eerste ontmoeting met opa’s en oma’s, het was een vage vlek in mijn geheugen.

Twee weken later bracht Ilse het prachtige fotoboek al, allemaal leuk ingepakt, wat het extra speciaal maakte voor mij. Het was echt een cadeautje. Ik zag de foto’s en herbeleefde heel de dag opnieuw. Momenten waarvan ik wist dat ze gebeurd waren maar die ik me niet meer bewust herinnerde plopte weer terug in mijn gedachten. Het gevoel van vreugde en geluk pakte me weer via de foto’s. Zij vertellen ons verhaal. Het verhaal van Vive.

Ilse is een zeer professioneel en kundig geboortefotograaf, maar bovenal een mooi mens. Ilse houdt van haar werk en die warmte en dat gevoel zie je terug in de foto’s. Ik kan oprecht zeggen dat dit een van de meest waardevolle documenten is die ik in mijn bezit heb.
Mocht ik ooit het grote geluk ervaren om een tweede wonder op de wereld te mogen zetten dan is Ilse waarschijnlijk een van de eerste die ik bel.
Elke ouder en elk kind verdient zulke mooie, pure, echte en meer dan waardevolle foto’s.
Want iedere geboorte is een wonder. Wij raden Ilse dus ook zeker aan als geboortefotograaf bij iedereen die het horen wil.

Wil je de blog van de geboorte van Vive nog eens helemaal bekijken? Klik dan hier!

een geboortefotograaf bij de geboorte 2
een geboortefotograaf bij de geboorte 3
een geboortefotograaf bij de geboorte 4
een geboortefotograaf bij de geboorte 4
een geboortefotograaf bij de geboorte 6
een geboortefotograaf bij de geboorte 7
een geboortefotograaf bij de geboorte 9
een geboortefotograaf bij de geboorte 11
een geboortefotograaf bij de geboorte 8
een geboortefotograaf bij de geboorte 10
een geboortefotograaf bij de geboorte 12
een geboortefotograaf bij de geboorte 13
een geboortefotograaf bij de geboorte 14