Monique en Nick leerde ik vorig jaar kennen. Al vroeg in de zwangerschap namen zij contact met mij op omdat ze de geboorte van hun 2e kindje wilde laten vastleggen.

Helaas werd ik gebeld door Monique toen zij 20 weken zwanger was, dat hun kindje overleden was. Een een verdriet, maar wat waren Monique en Nick sterk!

Ze wisten ook gelijk dat ze mij er toch bij wilde hebben. Ik vond dat spannend, maar vond dat ik dit moest doen. De geboorte van Koen* was mooi en emotioneel. Wat een bewondering had ik toen al voor Monique en Nick.

geboorte Koen 23

We hielden contact, want door zo’n heftige gebeurtenis samen te delen, krijg je toch een bijzondere band. En ik heb nog zelden zulke dankbare klanten gehad als Monique en Nick, ondanks hun grote verdriet.

Monique gaf aan dat ze toch nog graag voor een derde kindje wilde gaan. De zwangerschap van Koen* liet lang op zich wachten. Een zwangerschap op de natuurlijke manier zou er niet meer inzitten.

Maar niets bleek minder waar! Net voordat ze een afspraak hadden bij de gynaecoloog, kreeg ik een app-je van Monique met een positieve test. Wat?! Fantastisch nieuws!! Ik was dolblij voor ze!

Ook dit keer was het gelijk duidelijk…. ik zou deze geboorte vast gaan leggen. De zwangerschap was uiteraard niet zorgeloos. Hoe dichterbij de 20 weken kwam, hoe meer de spanning toe nam.

Maar godzijdank was alles goed! Wat heb ik met ze meegeleefd. En Monique stuurde me ook altijd even een update.

Maar ook na die 20 weken echo bleef het spannend. Zeker ook omdat toen de Corona kwam en Nick niet meer mee mocht naar echo’s en controles. Wat een teleurstelling. Monique mocht haar steun en toeverlaat niet meenemen.

Uiteraard bleek ook al snel dat ik niet bij de geboorte aanwezig mocht zijn. Monique heeft gevochten als een leeuwin, om te zorgen dat ik toch mee mocht. We hadden nog wat hoop, omdat in sommige delen van Nederland inmiddels wel weer een fotograaf werd toegelaten. Maar helaas…. het bleef een nee!

Op 6 juni werd Monique steeds beroerder. Ze werd al goed in de gaten gehouden vanwege zwangerschapsvergiftiging en helaas bleek ook die nachtmerrie nog waarheid te worden.

Ondanks dat dit helemaal niet was wat ze wilde, werd er in goed overleg toch besloten om Monique te gaan inleiden. Monique was inmiddels ook eigenlijk te zwak om er nog tegenin te gaan.

Op 7 juni om 19.14 uur is er een prachtig jongetje geboren; Daan! Het was een pittige bevalling, zeker ook omdat er allerlei emoties weer naar boven kwamen.

Maar wat een geluk en dat zie je op de foto’s. Super trotse ouders en ik denk een nog stralender gezicht van grote broer Tim! Want wat een kanjer is hij ook! Hij vond het ook erg spannend allemaal. Heeft regelmatig gevraagd of dit baby’tje niet dood zou gaan.

Maar wat een blijdschap dat Daan gezond en wel op de wereld is.
Tijdens de newbornshoot, die gelukkig wel door kon gaan, mocht ik de knappe Daan ook bewonderen. En ik heb alleen maar liefde en geluk gezien. En wat gun ik dit gezin dat! <3

(de geboortefoto’s zijn gemaakt door een verpleegkundige. Helaas met de “oude” camera, die niet goed stond ingesteld. Maar uiteraard zijn de foto’s heel waardevol voor Monique en Nick!)

Zelf interesse in een newbornshoot? Klik dan hier voor meer informatie!