Ik wist dat Yordi en Evelien de wens hadden voor een tweede kindje. Aangezien Evelien en ik eigenlijk alles delen. Ze hield me dus ook van alles op de hoogte. Want de weg er naartoe ging niet vanzelf helaas. Dus wat een blijdschap toen het gelukt bleek! En als voordat Evelien zwanger was, zei ze al dat ik weer bij de geboorte aanwezig zou zijn! Dat was geen vraag, dat was een gegeven 🙂

Helaas bleek al snel dat het geen onbezorgde zwangerschap was. Evelien verloor met regelmaat bloed en kreeg later ook nog zwangerschapsvergiftiging. Ze lag ook meerdere keren in het ziekenhuis. Uiteraard ben ik haar daar gaan opzoeken. Maar zoals altijd, bleef Evelien ook nu positief.

Gelukkig mocht Evelien weer naar huis en hebben we twee keer zwangerschapsfoto’s gemaakt.

En gelukkig hebben we dat gedaan, want ook daarna kwam Evelien weer in het ziekenhuis terecht. Alles zat tegen, wat tegen kon zitten.

En toen…. kwam de “corona-crisis”….. Eerst maakte we ons daar nog niet veel zorgen om. Evelien had meerdere keren aangegeven bij het personeel dat het voor haar zo belangrijk was dat ik erbij kon zijn. En tot 36 weken zwangerschap was het ook prima.

Maar helaas greep het virus snel om zich heen en zagen we de regels steeds verder aangescherpt worden.
En toen kreeg ik het gevreesde app-je: “Slecht nieuws!”

Ik wist natuurlijk gelijk genoeg. Inmiddels hadden we het wel aan zien komen, maar wat een teleurstelling dat ik geen foto’s mocht maken bij de geboorte van hun tweede dochter. Maar ook nu probeerde Evelien niet bij de pakken neer te zitten.

Nadat een draaipoging mislukt was (dit kleine meisje lag dwars, net zoals haar grote zus bij haar geboorte), kreeg Evelien de datum voor de keizersnede: 24 maart!

Evelien mocht in de paar dagen ervoor nog heel even naar huis, maar helaas maar van korte duur, want de waardes waren allemaal niet goed, dus moest ze gelijk weer blijven. Op 22 maart kreeg ze te horen dat ze die dag hun dochter al zouden kunnen halen. En anders misschien de 23e. Mits er plaats zou zijn, want er is door de hele corona-crisis geen vast OK team meer.

Die zondag vonden ze ineens wel heel erg snel, dus kozen Yordi en Evelien voor maandag 23 maart. Die avond bellen Evelien en ik nog en app-en we nog. Ik geef ze tips qua instellingen op de telefoon en wat te fotograferen. Zodat ze hopelijk toch nog wat mooie foto’s hebben, die ik dan alsnog kan bewerken voor ze.

Maandag 23 maart om 13.00 uur krijg ik een app-je dat ze opgehaald wordt om naar de OK te gaan. In gedachten ben ik bij ze! Rond 15.30 uur belt Evelien me dat hun dochter Aimée is geboren! Ze weegt 2650 gram en is 48 centimeter. Een klein meisje dus 😉

Het voelt gek om niet bij de geboorte van Aimée geweest te zijn, maar als ik de foto’s krijg beleef ik het toch een beetje mee.

Lieve Yordi, Evelien en Vive, heel veel geluk met jullie knappe zusje Aimée!

Uiteraard kon de newbornshoot niet doorgaan, maar heb ik wel foto’s gemaakt door het raam. Wil je die zien? Klik dan hier!