Het zal voor velen van jullie wel duidelijk zijn dat ik het fotograferen van een geboorte enorm mis!
Heb ik al een keer eerder een geboorte voor jullie gefotografeerd, neem dan zeker contact op! Dan ga ik er alles aan doen om er nu ook weer bij te kunnen zijn <3

Tijdens een geboorte maak je enorm veel bijzondere en intieme momenten mee.
Ik ben er in principe bij vanaf zo’n 5 centimeter ontsluiting tot zo’n 2 uur na de geboorte.

Ik fotografeer dan heel veel mooie momenten. Maar voor mij staat er 1 moment wel op nummer 1. En ja, ik snap dat dit voor de mama’s niet het meest fijne moment is 😉 Gelukkig is dat voor de mama’s maar een kort moment. Dus voor mij een moment om snel te zorgen voor de beste foto’s.

Ik heb het dan over het staan van het hoofdje. Vaak moeten de mama’s op dit moment even zuchten, maar soms gaat het ook heel snel!
De verloskundige voelt altijd hoe het kindje ligt. Aan de hand daarvan kan je redelijk inschatten aan welke kant ze het gezichtje verwachten tijdens de geboorte. Heel vaak sta ik goed, maar een enkele keer draait het kindje toch nog. Als het mogelijk is, ga ik dan nog snel naar de andere kant. Want ik weet dat dit een moment is waarvan ook de mama’s graag een foto willen hebben.
Uiteraard ben ik al deze mama’s enorm dankbaar dat ik deze foto’s ook mag delen! Want dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend en dit doe ik ook alleen maar als daarvoor toestemming gegeven is!

Oordeel zelf, dit is toch een bijzonder moment?

geboorte 1
geboorte 2
geboorte 4
geboorte 5
geboorte 6
geboorte 6
geboorte 7
geboorte 8
geboorte 9
geboorte 10
Geboorte 11
Geboorte 12