De geboorte van Dries, een cadeautje om te mogen fotograferen!

Iedereen die mij volgt, weet inmiddels wel dat ik eigenlijk geen geboortes meer fotografeer. Omdat ik alleen woon met mijn dochter is het helaas niet meer haalbaar. Ik kan de nachten niet zomaar meer weg.

En dat wisten Serva en Joey ook. Daarom krijg ik op 31 december een berichtje via Instagram. Ik had die dag de vraag gesteld welke shoot je graag zou willen boeken. Serva stuurt daarop: “Eigenlijk geboorte…. wie beveel je aan Ilse? Het liefst heb ik jou en vindt het zooo jammer dat het niet gaat.”

Whaaaa…. Serva is zwanger van hun tweede kindje. Ik mocht de geboorte van hun eerste kindje, Guusje, ook vastleggen. Serva is 2 augustus uitgerekend, middenin de zomervakantie. De dag dat ik met Jinte op vakantie ga.

Ik geef aan dat ik tot 30 juli stand-by zou kunnen staan. We bespreken een aantal opties. Serva geeft aan dat ze het gaat overleggen met Joey en er nog op terug komt. Op 21 april krijg ik een berichtje van Serva dat ze toch wel heel graag willen dat ik erbij zou zijn. Helaas is er privé bij mij e.e.a veranderd, waardoor ik alleen van 21 juli t/m 30 juli stand-by kan staan. Dat is natuurlijk niet heel lang. Dus raad ik ze aan toch iemand anders te zoeken, hoe erg ik dat ook vind. Maar ik gun ze gewoon weer mooie foto’s.

Serva weet niet goed of ze dat wel wil, ze wil toch het liefst dat ik er bij ben. We kletsen nog wat en ik ga er vanuit dat ze verder zoeken. Op 14 juli stuur ik Serva een berichtje of ze nog iemand gevonden hebben. Serva geeft aan dat ze wel rond gekeken heeft, maar dat de foto’s van andere fotografen haar niet echt aanspreken. Ik geef aan dat ze me gewoon mogen bellen als het zover is en dat we dan op dat moment kijken of het lukt om erbij te zijn of niet. Dat vind Serva een goed idee!

Op donderdag 28 juli heeft Serva een afspraak bij de gynaecoloog. Die gaf aan dat de bloeddruk van Serva toch weer aan de hoge kant is. Daarom willen de gaan inleiden. Maar het is erg druk in het ziekenhuis. De afspraak wordt gemaakt dat Serva op 1 augustus een ballonnetje krijgt en als er plaats is, gaan ze op 2 augustus inleiden.
Neeeee…. precies de dag dat wij op vakantie gaan. Wat voel ik een teleurstelling. Ik had zo graag weer mooie foto’s willen maken voor ze. Even overweeg ik om zelfs later op vakantie te gaan, maar dan bedenk ik me toch dat dat eigenlijk wel te gek is.

We leggen ons er beide bij neer dat ik er niet bij zal zijn. We wisten dat deze kans aanwezig was.
Totdat Serva mij op 30 juli, om 13.15 uur belt. Ik zit op de fiets en schrik me rot! Ik spring van mijn fiets en neem snel op.
Serva verteld dat ze net in het ziekenhuis is geweest. Ze heeft 4 centimeter ontsluiting. Wel wat buikkrampen, maar die heeft ze al weken. Dit is dus wel een verrassing!
Omdat haar bloeddruk weer gestegen is en ze geen ballonnetje meer hoeft omdat ze al 4 centimeter ontsluiting heeft, wordt afgesproken dat ze haar de dag erna, zondag 31 juli, gaan inleiden. Mocht het dan niet al spontaan begonnen zijn.

Omdat ik het gevoel heb, dat dit wel eens snel kan gaan en er helemaal geen inleiding gaat komen, doe ik de dingen die ik moet doen en fiets snel naar huis. Daar doe ik de dingen die ik moet doen en dan ga ik nog even, onrustig, op de bank liggen.

Serva laat me om 15.29 uur weten dat ze naar het ziekenhuis gaan. Als ze 5 centimeter of meer ontsluiting heeft, breken ze haar vliezen. Anders zal ze terug naar huis gaan.

Ik wacht ongeduldig af. Alles staat klaar om te gaan! Om 16.56 uur stuurt Serva een berichtje dat ze 6 centimeter heeft. Dat ze de weeën makkelijk aan kan en dat ze haar vliezen nog niet gaan breken, omdat de weeën die ze heeft toch wel iets doen. Serva geeft aan dat ze niet goed weet wanneer ik moet komen, omdat ze het idee heeft dat het eigenlijk nog helemaal niet echt begonnen is. Ik vraag of het goed is als ik toch alvast kom. Hoef ik niet te haasten en thuis ben ik toch ook onrustig. Serva vindt het prima!

Ik kom rond 17.35 uur aan in het ziekenhuis. Serva ligt dan net in bad. Ze is nog heerlijk aan het kletsen. Af en toe heeft ze een wee, maar ze vindt het juist fijn om door te blijven praten. Dus met z’n drieën maken we er een gezellig theekransje van 😉

geboorte 1

Om 19.10 uur moet Serva even uit bad, zodat ze aan de CTG kan. Serva wil eigenlijk niet uit bad, ze vindt het heerlijk ontspannend. En de banden voor de CTG vindt ze heel vervelend. Ze wordt er boos van, haha!

Om 19.45 uur komt de verloskundige om weer te toucheren. Serva heeft dan een kleine 7 centimeter ontsluiting. De verloskundige geeft aan dat ze de vliezen gaat breken. Serva vindt dit spannend, want is bang dat het dan heel snel gaat. En dat denk ik inderdaad ook.
Na het breken van de vliezen zit ze gelijk op 8 centimeter ontsluiting. Het kindje drukt al behoorlijk. De weeën zijn ook gelijk veel heftiger. Waar we een uur geleden nog een theekransje hadden, is het nu even keihard werken voor Serva. Maar wat doet ze dit ook weer goed. Ondanks die vreselijke been- en rugweeën, vangt Serva ze heel goed op, op de skippybal.

Ze vraagt Joey tegendruk te geven in haar rug. Dat scheelt iets, maar of ze het echt fijn vindt, weet ze ook niet.

Serva geeft steeds vaker aan druk te voelen. Om 20.15 uur heeft ze al 10 centimeter ontsluiting en mag ze mee gaan persen. En dat doet Serva super goed!! Na 3 persweeën is daar al hun zoon. Om 20.24 uur wordt Dries geboren!

Hij moet echt even bijkomen van zijn snelle geboorte. Maar hij doet het super goed!! Serva is blij dat hij er is en nog blijer als ze hem hoort huilen.

Achteraf zegt ze, dat het eigenlijk heel erg meegevallen is. Ze deed het ook weer zo super goed.
Joey en Serva genieten van hun zoon. Ze worden even alleen gelaten, omdat het erg druk is op de afdeling. Maar dat is helemaal niet erg. Zo kunnen ze in alle rust genieten van Dries, bellen met de trotse grote zus, de opa’s en oma’s en de tantes! Ook probeert Serva hem aan de borst te leggen, want hij heeft enorme zuigbehoefte! En wat een natuurtalenten allebei! Dit gaat gelijk goed!

Dan komt er een verpleegkundige om even te kijken of alles goed gaat. Omdat Dries nog niet gewogen is, doet zij dit even. Dries weegt 3588 gram. Ook maken we even een paar mooie foto’s.

Dan mag Dries lekker bij Joey liggen, zodat Serva even kan douchen. Als Serva aan het douchen is, komt de verloskundige de controles van Dries doen. Alles is perfect.
Dries wordt aangekleed door Joey en dan mogen ze mee naar de kraamafdeling, omdat Serva een nachtje moet blijven.
Dit is voor mij het moment om weer naar huis te gaan.

Wat was het weer prachtig, wat heb ik dit gemist! En wat super fijn dat ik dit weer mocht vastleggen voor Joey en Serva!

Lieve Joey, Serva en Guusje…. nogmaals gefeliciteerd met jullie zoon en broertje. Heel veel geluk!!

geboorte 2
geboorte 3
geboorte 4
geboorte 5
geboorte 7
geboorte 7
geboorte 18
geboorte 9
geboorte 11
geboorte 12
geboorte 13
geboorte 14
geboorte 15
geboorte 16
geboorte 19
geboorte 18
geboorte 20
geboorte 21
geboorte 22
geboorte 23
geboorte 24