Op 5 februari ging ik naar Yordi en Evelien voor een kennismakingsgesprek! Ze hadden erg veel interesse in het vastleggen van de geboorte van hun kindje.

Vanaf het eerste moment was er een klik. Evelien kletste honderduit en ik zat heerlijk te luisteren.

Ze hadden al een zware tijd gehad wat betreft zwanger worden en blijven! Het ging helaas allemaal niet vanzelf, wat het voor Evelien heel belangrijk maakte om een geboortefotograaf te vragen.

Ze wilde heel graag deze zwangerschap positief kunnen afsluiten met mooie foto’s!

Al snel kreeg ik dus ook de bevestiging dat ze mij bij de geboorte willen hebben als fotograaf! Super leuk!

We hadden regelmatig contact via de app en tussendoor hebben we elkaar ook nog een keer gezien. Ook deze zwangerschap verliep niet helemaal zoals gewenst, maar gelukkig deed de kleine het erg goed!

Omdat de placenta voor de uitgang lag, en die helaas ook niet mee omhoog groeide, werd besloten dat Evelien een keizersnede zou krijgen. Ook weer een tegenvaller, maar Evelien ging er in ieder geval voor zorgen dat ik mee de OK op zou mogen! Dat was haar doel.

Met 36 weken deden we nog een zwangerschapsshoot en gingen we gezellig lunchen.

Geboorte Vive 1

De datum van de keizersnede, kwam steeds dichterbij….

Op dinsdag 4 juli hadden we om 7.30 uur afgesproken voor het ziekenhuis. We kwamen tegelijk aan en gingen dus gelijk door naar de receptie waar Yordi en Evelien zich konden melden.Ze mochten vrijwel  gelijk mee naar de kamer.

Daar kwam een dame van het ziekenhuis uitleg geven over de gang van zaken. Evelien gaf aan dat ze om 9.30 uur op de planning stond voor de keizersnede. De vrouw keek bedenkelijk.

Ze gaf aan dat zij iets heel anders op haar briefje had staan. Dus ik grapte nog…. Je bent vast om 8.00 uur al aan de beurt.

Kort daarna komt de verpleegkundige binnen, die er deze dag helemaal voor Yordi en Evelien is. Wat fijn!

Zij geeft aan dat er haast gemaakt moet worden, want Evelien staat om 8.00 uur voor de OK gepland. Je ziet even de schrik op de gezichten van Yordi en Evelien, maar ze vinden het allemaal prima! Ze zijn beide heel rustig en niet gespannen. Evelien blijft ook maar lachen, heerlijk.

Bij Evelien wordt er een infuus aangelegd, aan de CTG gelegd en bloed geprikt.
Rond 8.00 uur krijgen ze te horen dat er een spoed operatie tussendoor is gekomen, dus dat Evelien toch wat later aan de beurt is.
Ook dat is allemaal prima! We kletsen en lachen gewoon door! Ondertussen hebben ze ook nog even tijd om zorgvuldig het eerste pakje bij elkaar te zoeken.

Rond 9.00 uur is het tijd voor Evelien om naar de OK te gaan. Yordi en ik mogen nog even wachten. Kort voordat wij naar de OK mogen, moeten we ons in een “one size fits all” overal hijsen.

Staat ons erg leuk! We maken nog even een selfie voordat we de OK op gaan.
Evelien is nog steeds heel rustig, tegen ieders verwachting in. Ook op de OK is Evelien nog steeds heel rustig en vrolijk. Of zou dit toch ook zenuwen zijn?

Om 9.33 uur wordt ze geboren, Vive!! Ze laat gelijk luid en duidelijk van zich horen. En wat een blijdschap zie je dan op Evelien haar gezicht!

Vive wordt even nagekeken door de kinderarts en wordt helemaal goedgekeurd. Gelijk inpakken en naar mama <3

En dan begint het grote genieten eindelijk voor Yordi en Evelien! Ze zijn nu al dolgelukkig, met natuurlijk het mooiste meisje van de wereld!?
Al vrij snel mogen we terug naar de kamer. Heerlijk bijkomen en genieten. Vive lijkt echt al te zoeken naar de borst, dus ze wordt gelijk aangelegd.

En wat blijkt? Ze is een volleerd model! Want ze begint gelijk goed te drinken. Evelien zwijmelt helemaal weg…..
Na de borstvoeding is het tijd om Vive te wegen en meten. Ze blijkt echt maar een klein meisje te zijn, met een gewicht van 2820 gram en een lengte van 49 cm.

Bij het aankleden valt het dus ook al op, dat maatje 50 nog wel erg groot is voor Vive. De opa’s en oma’s worden gebeld, die komen natuurlijk gelijk hun mooie kleindochter bewonderen.

Wat zijn ze trots! Ze stralen, maken foto’s, eten beschuit met muisjes en proosten met champagne! Evelien heeft echt overal aan gedacht!! Er staat zelfs al stoofvlees klaar voor de komende dagen, haha.

De opa’s en oma’s gaan na een klein uurtje weer weg, zodat Evelien weer rustig kan gaan voeden en misschien nog wel even rusten.
Voordat ik weg ga, maak ik nog wat gezinsfoto’s. Daarna ga ik met een ontzettend voldaan gevoel naar huis.

Wat is hier een mooi en liefdevol gezin geboren! Wat zijn het trotse ouders en wat mag Vive blij zijn dat ze in dit gezellige nestje terecht is gekomen.

Lieve Evelien en Yordi, bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Bedankt dat ik aanwezig mocht zijn bij deze prachtige geboorte. Ik wil jullie nogmaals ontzettend veel geluk wensen!

Veel liefs, Ilse

Met een hele lieve recensie van de mama:

Ilse heeft mijn zwangerschap en de geboorte van onze dochter Vive vastgelegd en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Wat een geweldige, pure foto’s! De foto’s zijn voor ons meer dan waardevol omdat ze precies het verhaal vertellen van de mooiste dag van ons leven, de geboorte van ons meisje. Sommige dingen van die dag ‘mis’ ik maar door de foto’s valt alles op z’n plek. Naast een fantastische fotograaf is Ilse ook nog eens een prachtig en fijn mens! Bij Ilse kun je zijn wie je bent en dat zie je terug in haar mooie foto’s! Lieve Ilse, nogmaals duizend maal dank! Je bent echt een topper! Ik gun iedereen zulke mooie foto’s gemaakt door zo’n fijn persoon! ♡

Geboorte Vive 3
geboorte Vive 01
geboorte Vive 7
geboorte Vive 8
geboorte Vive
geboorte Vive 02
geboorte Vive 14
geboorte Vive 15
geboorte Vive 16
geboorte Vive 18
geboorte Vive 17
geboorte Vive 19
geboorte Vive 20
geboorte Vive 21
geboorte Vive 22
geboorte Vive 23
geboorte Vive 24
geboorte Vive 25
geboorte Vive 27
geboorte Vive 28
geboorte Vive 26
geboorte Vive 29
geboorte Vive 31
geboorte Vive 30
geboorte Vive 32
geboorte Vive 33
geboorte Vive 34
geboorte Vive 35
geboorte Vive 36
geboorte Vive 38
geboorte Vive 37-2
geboorte Vive 37
geboorte Vive 38-1
geboorte Vive 38-2
geboorte Vive 39
geboorte Vive 40
geboorte Vive 41
geboorte Vive 42
geboorte Vive 43
geboorte Vive 44
geboorte Vive 45
geboorte Vive 46
geboorte Vive 47
geboorte Vive 48
geboorte Vive 49
geboorte Vive 50
geboorte Vive 51
geboorte Vive 52
geboorte Vive 54
geboorte Vive 53
geboorte Vive 55
geboorte Vive 56
geboorte Vive 57
geboorte Vive 58