Geboorte

Ten eerste hebben we van tevoren altijd een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is. Wat ik erg belangrijk vindt! Het is natuurlijk wel een erg intieme gebeurtenis waar ik bij aanwezig zal zijn. Je zult achteraf merken dat je mij waarschijnlijk amper opgemerkt hebt tijdens de geboorte van jullie kindje.Het is fijn om de fotografie uit handen te geven, zodat de partner zich volledig kan richten op de bevallende moeder.

Een geboortereportage is erg intensief voor zowel mijn gezin als me zelf, en daarom plan ik maar een aantal geboortes per maand in. Wil je dus verzekerd zijn van een plekje, wacht dan niet te lang met boeken.

Nee, in beide gevallen kan ik erbij zijn. Het is wel fijn als er thuis gezorgd kan worden voor genoeg licht. Ondanks dat ik fotografeer met lichtsterke apparatuur is het wel fijn om (voldoende) licht te hebben. Mocht je van plan zijn thuis te gaan bevallen, maar dit toch een ziekenhuis bevalling wordt is dat geen enkel probleem. Dan ga ik gewoon mee naar het ziekenhuis.

Ik heb inmiddels in verschillende ziekenhuizen al keizersneden mogen fotograferen, maar hierbij ben ik wel altijd afhankelijk van het medisch personeel in het ziekenhuis.Het is belangrijk dat jullie al van tevoren aangeven bij de gynaecoloog dat jullie er graag een geboortefotograaf bij willen hebben. Als we toestemming krijgen, ga ik uiteraard mee de OK op!

Natuurlijk kan mij ook altijd iets overkomen. Ook ik kan ziek worden, of een andere geboorte hebben. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor geboortefotografen waarbij ik veel goede collega’s heb, die mij kunnen vervangen indien nodig. We kunnen in het kennismakingsgesprek alles hierover bespreken.

Wij werken allemaal heel discreet, waarbij privacy hoog in het vaandel staat! Zowel jullie privacy, als die van het medisch personeel.

Ik vind het ontzettend mooi als ik het geboorteverhaal met een aantal foto’s mag delen op mijn blog en social media. Dat is natuurlijk de beste reclame die ik me kan wensen. Uiteraard respecteer ik de keuze volledig als jullie de foto’s liever privé houden.

Mijn werkgebied is ongeveer 1 uur rijden vanaf Etten-Leur, Noord Brabant. Ik kom onder andere in Breda, Bergen op Zoom, Dordrecht, Rotterdam, Tilburg en ook in België. Twijfel je of je binnen mijn werkgebied woont, stuur dan gerust een mailtje.

Zwangerschap

De beste termijn om dit te doen is tussen de 31 en 36 weken. Dan is je buik vaak op haar mooist en heb je vaak nog energie genoeg voor een shoot. Natuurlijk is dit per vrouw verschillend, hoe groot je buik is. En ook per zwangerschap. Vaak groeit een buik bij een eerste zwangerschap iets minder snel als bij een daarop volgende zwangerschap.

Bij het boeken van een shoot bespreken we wat voor jou persoonlijk de beste termijn is om de zwangerschapsshoot in te plannen.

Ja, als je foto’s wil van je blote buik is het belangrijk dat je geen knellende kleding draagt op de dag van de fotoshoot. Omdat er ook veel gewerkt wordt met jouw handen tijdens deze shoot, is het aan te raden je handen en nagels goed te verzorgen.

Trek vooral kleding aan waarin je je prettig voelt. En zorg ervoor dat de kleding op elkaar afgestemd is, als je met meerdere personen op de foto gaat. Kies liever niet voor drukke prints.Het is natuurlijk mooi om te kiezen voor kleding waarin je buik mooi zichtbaar is.

Ook is het fijn om de dag van shoot geen andere, intensieve activiteiten te plannen. Het lijkt misschien niet zo vermoeiend, maar soms kan het zijn dat je na de shoot toch best moe bent.

Nee, ik heb geen studio meer en doe al mijn shoots op locatie. We kunnen samen kijken naar wat voor jullie de meest geschikte locatie is. Bij slecht weer zullen we de shoot verzetten.

Newborn lifestyle

Zodra je er aan uit bent dat je dit wil, kan je contact met mij opnemen. Ik hou dan in mijn agenda rekening met jullie reservering. Zodra het kindje geboren is, neem je weer contact met me op. Dan plannen we de definitieve datum in.

Deze plannen we in, in de periode tussen geboorte en ongeveer 2 tot 3 maanden oud. Je kindje is maar heel kort zo klein. Dat wil je natuurlijk graag vastgelegd hebben.

Deze shoot vindt bij jou thuis plaats. Het is dus fijn als er voldoende daglicht is. Een opgeruimd huis en een licht dekbedovertrek op de ouderslaapkamer zijn ook fijn. De foto’s kunnen op verschillende plaatsen in huis gemaakt worden. Hierbij kan je denken aan de woonkamer, op bed in de ouderslaapkamer en/of op de babykamer. We kunnen samen een rondje door het huis lopen om te kijken wat de meest geschikte plekjes zijn.

Nee, zeker niet! Het kan mooi zijn, maar met open oogjes is ook mooi! We kijken dus gewoon hoe het loopt. Als je kindje tijdens de shoot een voeding nodig heeft is dit ook geen probleem. Dan leg ik dit ook vast, mits gewenst.

Ja, ik adviseer altijd rustige en neutrale kleding. Stem de kleding ook op elkaar af.Ik ben gek op blote babyvoetjes, dus sokjes hoeft je kindje niet aan. Natuurlijk is het ook mooi om foto’s te maken van het kindje in alleen een (lichte) romper. Zorg dan wel dat het warm genoeg is in huis.

Kinderen

In principe vanaf dat het kindje zelfstandig kan zitten tot 18 jaar.(Ben je boven de 18 jaar en wil je foto’s laten maken, informeer dan naar de mogelijkheden)

Natuurlijk! Tijdens een fotoshoot maak ik foto’s van ieder kind apart, de kinderen samen en de ouders mogen er ook bij op de foto. Een mooie gezinsfoto kan niet ontbreken toch.

Nee. Dit is niet waar mijn hart ligt om te doen en dus heb ik besloten deze shoots niet meer aan te bieden. Ik fotografeer dus geen grote families, enkel een gezin.

Deze shoot vindt plaats op een nader te bepalen locatie. Dit kan zijn het bos, de heide, een zandvlakte of bijvoorbeeld een industriële locatie. Aan de hand van jouw wensen, kijken we welke locaties het best passend is.

Het is het mooist om rustige kleuren te kiezen. Deze zijn het meest tijdloos. Denk hierbij aan grijs, spijker, crème en naturel tinten. Voor inspiratie kan je hier kijkenZeker als het om meerdere kinderen gaat en de ouders ook mee op de foto gaan, is het mooi als de kleding een geheel vormt. Kies vooral niet voor hele drukke prints.